Pazarlar'da okullar eğitim öğretime hazır

Ders zilinin çalmasına sayılı günler kala Kütahya'nın Pazarlar ilçesindeki okullarda son hazırlıklar tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pazarlar'da okullar eğitim öğretime hazır

Ders zilinin çalmasına sayılı günler kala Kütahya'nın Pazarlar ilçesindeki okullarda son hazırlıklar tamamlandı.

Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, okulların onarım işlerinin tamamladığını belirterek, öğrencileri pırıl pırıl okulların beklediğini söyledi.

Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için çalışmalarına devam eden Pazarlar Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde ilçe merkezi ve köylerde bulunan okulların boya, badana ve onarım işlerini tamamladı. Kütahya İl Özel İdaresince okulların bakım onarım giderleri için gönderilen 70 bin liralık ödenekle, ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda bakım, onarım ve boya çalışmaları yapıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce okulların fiziki durumlarının iyileştirilerek, okulların boya ve badanaları ile birlikte duvarlar, pencere ve kapılar başta olmak üzere tamirat gereken bazı yerlerinde de çalışmalar yaptıklarını ve eksiklikleri giderdiklerini söyledi. Öğrencilerin tertemiz sınıflarda eğitim almalarının onların en doğal hakkı olduğunu söyleyen Sevgi, "İlçemizde eğitimin kalitesinin artması için her türlü çalışmayı yapacağız. Başarının bir ayağı olan okullarımızı pırıl pırıl yaptık. Tüm okullarımız eğitime hazır hale getirildi. Şimdi çocuklarımızdan ve velilerimizden okullarımızı korumalarını istiyoruz" dedi.

Sevgi, "Eğitim bizim işimiz. Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları için bütün imkânları kullanmak zorundayız. Okullar açılmadan önce bütün okullarımızı elden geçirerek imkânlar ölçüsünde iyileştirme çalışmaları yaptık. Öğrencilerimize daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri için onlara ortam ve imkân hazırlamak bizim görevimizdir. Derslerine çok çalışmak ise öğrencilerimize kalıyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber